Artistul Zilei – John Denver

Artistul Zilei – John Denver

Unul dintre cei mai populari artiști ai anilor ‘70, cântăreț și compozitor de country-folk, s-a impus printre cei mai îndrăgiți artiști ai epocii sale prin muzica sa blândă străbătută deseori de mesaje de grijă pentru mediul înconjurător. Felul său de a fi și de a cânta, pozitiv și curat, i-a adus fani de toate vârstele și din toate mediile, ducând ulterior la încă două cariere paralele, cea de actor și cea de generos activist umanitar.

 

Născut Henry John Deutschendorf jr., în Roswell, New Mexico, în 31 decembrie 1943, el a crescut într-o familie din cadrul Forțelor Aeriene americane și a copilărit în diferite regiuni din sud-vestul Statelor Unite unde strictul și durul său tată era detașat în calitate de pilot. John a avut prima experiență muzicală, și s-a îndrăgostit de muzică, pe când era la școala primară, familia sa locuia la baza aeriană din Tucson, Arizona, iar el a fost timp de doi ani membru al corului ‘Tucson Arizona Boys’.

 

Pe când avea 10-11 ani, bunica sa i-a dăruit o chitară acustică Gibson veche, din 1910, și din acel moment pentru John nu a mai existat drum de întoarcere.