Artiștii Zilei – The Killers

Artiștii Zilei – The Killers

Pe măsură ce s-a maturizat, pornind de la rădăcinile sale dance-rock indie și devenind purtătorul de torță al noului val din rock-ul american, cvartetul The Killers (din Las Vegas) a obţinut succesul și la nivel mondial. Multiplul disc de platină ‘Hot Fuss’ din 2004, cu care au debutat, a fost unul dintre cele mai importante albume ale deceniului, hit-ul lor cel mai durabil,’Mr. Brightside’ catapultând grupul în lumina reflectoarelor internaționale.

 

După schimbarea stilistică bruscă de pe cel de al doilea album ‘Sam’s Town’ din 2006 – în care au renuntat la new-wave revival în favoarea heartland rock-ului de inspiratie Bruce Springsteen sau U2 (din era ‘Rattle And Hum’) – ei au reușit să obţină un echilibru între cele două abordări și au continuat să plaseze piese în Top 10, atingând punctul culminant cu albumul Number One ‘Wonderful Wonderful’, în 2017.

 

De atunci, ‘au mai comis două crime’: albumele Imploding The Mirage’ din 2020 și ‘Pressure Machine’ din 2021 – iar acum lucrează la cel de al 8-lea. Investigăm cazul, la Big FM, vineri 12 octombrie.