11,000FaniÎmi place

525.000 de lei pentru aparatură la Spitalul din Hunedoara

Astăzi, la inițiativa primarului municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, Consiliul Local (CL) a fost convocat în ședință extraordinară pentru a vota rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2020 al instituțiilor publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii, aflate în subordinea și finanțarea CL al municipiului Hunedoara.

 

Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a solicitat rectificarea Listei Obiectivelor de investiții cu finanțare integrală sau parțială din venituri proprii și subvenții pe anul 2020, în vederea achiziționării a două aparate de ventilație pentru transportul pacienților cât și unui analizor automat de biologie moleculară – platforma de Real Time PCR soluția completă, în vederea testării în timp real a persoanelor infectate cu noul coronavirus.

 

De asemenea, comitetul director al spitalului a solicitat modificarea alocațiilor bugetare între trimestrul I și trimestrul II, an 2020, în vederea asigurării condițiilor necesare prestării serviciilor medicale, inclusiv a condițiilor hoteliere optime, pentru asigurarea medicamentelor, materialelor sanitare, materialelor de curățenie și dezinfectante, materialelor de protecție și a celorlalte materiale de prevenire și combatere a epidemiei provocate de noul coronavirus COVID 19.

 

Pe Lista Obiectivelor de investiții cu finanțare integrală sau parțială din venituri proprii și subvenții pe anul 2020 au fost introduse două obiective noi, respectiv poziția C27 „Aparat de ventilație pentru transport – 2 buc.” în valoare de 170.000 lei și poziția C28 „Analizor automat de biologie moleculară – platforma de Real Time PCR soluția completă – 1 buc.”, în valoare de 355.000 lei. În total, pentru a preveni și combate epidemia provocată de noul coronavirus, Spitalul Municipal din Hunedoara a alocat 525.000 de lei.

 

„Facem tot ce este posibil pentru a preveni răspândirea acestui virus. Conducerea spitalului ne-a solicitat o rectificare bugetară, practic am alocat suma de 525 de mii de lei pentru aparatura necesară testării persoanelor care se prezintă la spital cu suspiciune de COVID-19 și pentru ventilatoare pe care să le putem folosi dacă vor apărea cazuri și în municipiul nostru. Sperăm să nu fie cazul, dar considerăm că e mai bine să fim pregătiți pentru orice”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

 

Interviu cu Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara. (înregistrare din matinalul BIG FM, joi, 19.03.2020)

 

Te-ar mai putea interesa