11,000FaniÎmi place

A început anul școlar 2022-2023, primul an fără semestre

Peste 52.000 de elevi şi preşcolari din judeţul Hunedoara sunt aşteptaţi, luni, 5 septembrie, să revină în sălile de clasă sau la grădiniţe, după trei luni de vacanţă. Noul an școlar începe cu modificări majore, module în loc de semestre, vacanță în luna octombrie pentru toți elevii. De asemenea, tezele nu mai sunt obligatorii, iar notarea şi mediile se calculează după un alt model.

 

Noul an școlar are o durată de 36 de săptămâni de cursuri. Ultima zi de şcoală va fi 16 iunie. Prin excepţie, pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 2 iunie 2023. Pentru clasa a VIII-a, anul şcolar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 9 iunie 2023. Prima vacanţă va fi din 22 octombrie şi va dura o săptămână. În ceea ce priveşte vacanţa la alegerea inspectoratelor şcolare, pentru județul Hunedoara, această vacanță a fost programată în săptămâna 13-19 februarie 2023.

 

Reprezentanții IȘJ Hunedoara au informat că în toate unitățile de învățământ din județ s-au desfăşurat inspecții tematice pentru verificarea spațiilor școlare și a demersurilor întreprinse în vederea obținerii autorizațiilor de funcționare şi ISU, asigurarea manualelor școlare, precum și asigurarea transportului elevilor. Igienizarea spațiilor de învățământ s-a realizat în toate unitățile de învățământ în vederea respectării normelor de siguranță sanitară. „Un număr de trei clădiri reprezentând structuri ale unor unități școlare din județ, nu dețin în acest moment, autorizații sanitare de funcționare, din diverse motive ce ţin de infrastructură.

Te-ar mai putea interesa