11,000FaniÎmi place

Alegeri prezidentiale in judetul Hunedoara

Up-date:

Peste 185.000 de alegători din judeţul Hunedoara s-au prezentat la urne pentru a-şi alege viitorul preşedinte al României. Cu o prezenţă de 48,22%, judeţul nostru se situează peste media naţională. În municipiul Deva, prezenţa la vot a fost de 50,61%, conform datelor publicate de Biroul Electoral Central. Preşedintele PNL Deva şi primar al municipiului, Florin Oancea, le-a mulţumit alegătorilor care au votat cu Klaus Iohannis.
În ceea ce priveşte prezenţa la vot, datele Biroului ElectoralCentral mai arată că în muniicpiul Hunedoara s-au prezentat la urne 43,29% dintre alegători, în Orăştie 46,18%, iar în Simeria, 52,02%.
Candidatul PNL Klaus Iohannis a câştigat primul tur al alegerilor în judeţul Hunedoara, cu un scor de 34,39%, conform Autorităţii Electorale Permanente. Pe de altă parte, în județul Hunedoara, Viorica Dăncilă, candidatul PSD, a obținut cele mai bune rezultate din Transilvania, iar organizaţia judeţeană PSD s-a clasat pe locul 2 ca voturi obţinute pentru candidatul propriu. Preşedintele PSD Huendoara, deputatul Laurenţiu Nistor.
Klaus Iohannis a obținut cel mai bun scor în Sibiu – 66,70%, în timp ce Viorica Dăncilă a obținut cel mai bun scor în Caraș-Severin – 30,90%.

 

Locuitorii judeţului Hunedoara s-au prezentat în număr mare la votul pentru alegerea preşedintelui. Prezenţa în judeţ s-a încadrat în limitele mediei naţionale, adică 49%.
Persoanele din categoriile de vârstă cuprinse între 45 şi 64 de ani şi cele peste 65 de ani au reprezentat cei mai mulţi dintre alegători.
Oamenii şi-au dorit un trai mai bun, locuri de muncă stabile şi posibilitatea de a rămâne în ţară.

Te-ar mai putea interesa