11,000FaniÎmi place

Alpinistul Adrian Ahriţculesei vrea să cucerească cele mai înalte vârfuri din Europa

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, care a reuşit în ianuarie să încheie „Circuitul celor şapte vulcani”, şi-a propus ca din acest an să înceapă un nou proiect ce vizează cucerirea celor mai înalţi munţi din Uniunea Europeană, Norvegia şi Elveţia. Alpinistul din Petroşani a primit, la sfârşitul săptămânii, titlul de „Cetăţean de Onoare” al judeţului Hunedoara, cu prilejul unei şedinţe a Consiliului Judeţean.

 

Vox: Adrian Ahriţculesei

 

 

Potrivit managerului său, Adrian Jurcă, următorul proiect va debuta în vara acestui an, alpinistul Adrian Ahriţculesei propunân¬du-şi ca împreună cu o echipă din Valea Jiului să urce pe cele mai înalte vârfuri din Uniunea Europeană, Norvegia şi Elveţia.

 

Vox: Adrian Jurcă

 

 

La rândul său, administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, a menţionat că instituţia pe care o reprezintă apreciază realizările alpinistului din Petroşani, precizând că CJ Hunedoara ar putea fi un partener în noul proiect.

 

Vox: Costel Avram

 

 

Alpinistul Adrian Ahriţculesei a devenit primul bărbat din România care a cucerit cei mai înalţi şapte vulcani din lume, ultimul fiind Mount Sidley (4.285 metri), în Antarctica.

Te-ar mai putea interesa