11,000FaniÎmi place

Aparat PCR donat DSP Hunedoara de o firmă din Simeria

Un aparat pentru diagnosticarea rapidă a infecţiei cu noul coronavirus a fost donat Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva de către o companie privată din oraşul Simeria. Echipamentul, în valoare de 200.000 de euro, este capabil să prelucreze şi să dea rezultatele pentru 2.000 de teste, în aceeaşi zi.

 

Compania „Grampet – REVA” Simeria a decis să doneze acest aparat pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva după consultările din ultimele zile avute cu prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, cu primarul Devei, Florin Oancea, şi cu directorul executiv al DSP Sebastian Mezei, se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara. Aparatul va fi pus în funcţiune în câteva zile, după ce se va încheia montarea şi calibrarea acestuia, iar personalul va fi instruit pentru a putea lucra cu noua tehnologie.

 

Primăria Deva va suporta contravaloarea testării pentru 5.000 de deveni, prin achiziţionarea kit-urilor de testare. De asemenea, municipalitatea deveană va asigura amenajarea spaţiului special în care va funcţiona aparatul.

Te-ar mai putea interesa