11,000FaniÎmi place

Au început lucrările de creştere a eficienţei energetice la blocul M1, de pe Aleea Crizantemelor din Deva

Creşterea preţului la energie a determinat tot mai multe asociaţii de proprietari din Deva să ia în calcul reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, în condiţiile în care aproape 70% din valoarea lucrărilor reprezintă fonduri nerambursabile.

 

În urmă cu câteva zile, constructorii au început lucrările de creştere a eficienţei energetice la blocul M1, de pe Aleea Crizantemelor. Valoarea proiectului se ridică la peste 2,2 milioane de lei, fără TVA, din care 70% sunt fonduri europene sau guvernamentale. Durata de execuţie a lucrărilor este de 7 luni, de la emiterea ordinului de începe a acestora, a precizat primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

 

Lucrări de creştere a eficienţei energetice se derulează şi la blocul vecin, M2, de pe Aleea Crizantemelor. Valoarea totală a proiectului este de 2,5 milioane de lei. Aici operaţiunile sunt deja avansate, estimându-se că ele vor fi gata pe data de 3 noiembrie. La finalul implementării proiectului, blocul de locuințe M2 și cele 66 apartamente aferente vor avea o clasificare mai bună a consumului de energie și implicit cheltuieli mai mici cu facturile.

 

Reamintim faptul că pentru a reabilita termic un bloc, asociațiile de proprietari trebuie să se înscrie în programul de finanțare destinat creșterii eficienței energetice a blocurilor de locuit.

 

Detalii se pot primi de la Serviciul Programe Dezvoltare din cadrul Primăriei Municipiului Deva.

Te-ar mai putea interesa