11,000FaniÎmi place

Avram Iancu, încearcă un nou record național de anduranță

Vă prezentăm ce a declarat polisportivul din Petrosani, referitor la această provocare:

 

Ieri mi-am condus fratele pe ultimul drum. Mâine voi înota aproximativ 120 de kilometri în amintirea lui Viorel Iancu și a surorii mele Emilia-Simona. În mai puțin de un an i-am pierdut prematur; 51 respectiv 58 de ani. În memoria lor încerc un nou record.

 

Actualul record national de anduranță la înotul în ape libere îmi aparține! Recordul datează din 30 august 2016 când am traversat în mod oficial Canalul Mânecii. Am realizat cea mai lungă sesiune de înot românescă: 17 h 54 de minute în care am înotat o distanță de 62 de kilometri forțat de curenții marini, foarte puternici, care aproape că mi-au dublat distanța pe care o aveam de parcurs dintre Anglia și Franța.

 

Dovada incontestabilă a performanței o găsiți AICI : https://www.channelswimmingassociation.com/swim/4563/iancu-avram-marius

 

În anul următor (2017) am reușit o premieră mondială și o performanță unică prin parcurgerea înot a întregului curs al Dunării FĂRĂ COSTUM DE NEOPREN ȘI LABE DE ÎNOT, în 89 de zile ( fără nicio zi de pauză) realizând o medie zilnică de 31 de kilometri.

 

În urma acestei performanțe s-a făcut o nominalizare istorică pentru România de către World Open Water Swimming Asociation, cu sediul în California. Pentru prima dată în istoria României, un înotător român a fost nominalizat la cel mai frumos titlu: Avram Iancu- Man of The Year 2017 .

 

Dovada o găsiți AICI: https://openwaterswimming.com/2017/10/world-open-water-swimming-man-of-year/

 

DE ZIUA MARINEI VOI ÎNOTA PÂNĂ LA EPUIZARE pe distanța a 120 DE KILOMETRI în lacul de acumulare PORȚILE DE FIER I.

 

Pentru că am mai parcurs odată întreaga lungime a lacului de acumulare amintit, pentru că în Dunăre ma simt „acasă la mine” mă voi întoarce acolo. De această dată pentru a realiza un înot NON STOP după toate regulile de recunoaștere ale https://marathonswimmers.org/

 

Așadar, în data de 14 august 2020, începând cu ora 3 dimineața voi lua startul în această cursă, AMONTE de Moldova Nouă cu destinația peste aproximativ 120 de km, până la celebrul baraj Porțile de Fier. Timp estimat al înotului: 30-35 de ore. Sper ca finishul să fie chiar de ZIUA MARINEI.

 

În cadrul acestui efort NON STOP urmăresc urmatoarele obiective în următoarea ordine:

 

1- propriul record de timp bătut: 17 h 54 + minim 1 minut în plus
2- propriul record de distanță bătut: 62 km + minim 1 km în plus
3- atingerea unui timp de înot încontinuu de 24 de ore
4 – parcurgerea înot a unei distanțe de 100 km
5 – parcurgerea înot a intregii distanțe propuse, ( 120 km)
6 – am învățat în viață să nu fentez istoria. Îmi traiesc plenar viața. Și am mai învățat că istoria se scrie cu brațele, de către noi, cei vii. Și cât timp sunt viu…BRAȚELE MELE VOR FI ACOLO!
7 – de Ziua Marinei să audă toată lumea că prin țara noastră trece un fluviu măreț ce se varsă în Marea Neagră, printr-o delta la fel de măreață. Să păstrăm apele curate! Și să nu uităm: APA ÎNSEMNA VIAȚĂ!

 

Ample desfășurări de forțe sunt și vor fi în derulare.

 

O flotă compusă din trei caiace, dar și din două bărci cu motor, îmi vor asigura suportul pe apă, asistență și observare.

 

O impresionantă echipă formată din oameni de valoare, sunt alături de mine. Sunt flatat și onorat să am parte de ajutorul lor pentru care le mulțumesc în mod anticipat. Înotători, profesori, caiaciști, oameni ai sportului extrem își dau mâna pentru ca această tentativă să fie un adevărat succes.

 

Dar, să-i cunoaștem

Suport și asistență

Bogdan Zurbagiu din București- performer în ape deschise: Rottnest Channel, Logo D’Orta -marathon 27 km, dublă traversare a lacului Vidraru, lacul Bicaz în premieră națională împreună cu Mihai Badea etc

Dan Ardelean din Hunedoada – performer la înot în bazin, antrenor de înot și Maestru al Sportului.

Ioan Cordea din Petrila- profesor, specializat în natație, antrenorul și mentorul meu.

 

Echipă de asistenți caiaciști experimentați

Marc Neculai – din Bicaz

Dan Parjolea – din Bicaz,
oameni de nădejde, ambii cu experiență la însoțirea inotatorilor pe apă, „Plutașii de pe Bistrița „

Ulise Galu- din Brașov. Campion național de caiac white water. A fost unul dintre îngerii mei păzitori în 2017 când am înotat toată Dunărea.

 

Observatorii oficiali

Mihai Badea- fost poloist și fost conducător de club de fotbal, actualmente înotător în ape deschise. A descoperit plăcerea de a înota în ape libere. De curând a înotat Lacul Vidraru și în premieră națională și lacul Bicaz, alături de Bogdan Zurbagiu. Deviza lui: APA ÎNSEAMNĂ VIAȚĂ!

Sergiu Hălăucă – înotător în ape deschise. Are la activ maratonul Toroneos din Grecia, ajuns la a 50a editie, un inot extrem de 12 ore in mare, pe o distanta de 26 kilometri, după regulile marathonswimmers.org

Cei doi se vor asigura că absolut toate regulile de omologare ale înotului vor fi respectate întocmai, aceste reguli le găsiți aici: https://marathonswimmers.org/rules/8_swim-rules/

Deplasarea mea va putea fi urmărită live prin LIVETRAKER cu conexiune directă prin satelit ( nu depinde de telefon). Vom pune la dispoziție un link în ziua înotului așa că pe orice continent te vei afla vei putea urmări evoluția deplasării. De asemena vom face multe live-uri pe Pagina mea de Facebook/avramiancu Pentru reprezentanții presei interesați, asigurăm transfer de pe mal până la înotător cu una dintre bărcile din dotare.

 

Mulțumiri partenerilor mei tradiționali :

CANAH – încă din 2016. Cu ajutorul produselor de înaltă calitate din cânepă am reușit să traversez Canalul Mânecii dar și parcurgerea în întregime a Dunării. Cu siguranță mă vor ajuta și în acest înot non stop.

Casa Alex Oravița, Timișoara și de curând și la Caransebeș – încă din 2017. Mulțumesc pentru încredere și sprijin.

Pensiunea Danubia– încă din 2017 . Mulțumesc pentru încredere și sprijin.

Adarco Invest – încă din 2017. Mulțumesc pentru încredere și sprijin!

Te-ar mai putea interesa