11,000FaniÎmi place

Penitenciarul Deva, nevoit să facă pază şi cu deţinuţi. Angajații au ieșit la protest.

Sindicaliştii din Penitenciarul Deva au protestat joi în faţa sediului instituţiei, din localitatea Bârcea Mare. Ei sunt nemulţumiţi de faptul că sistemul penitenciarelor se confruntă cu o criză de personal, dar şi pentru că nu le sunt plătite anumite sporuri prevăzute de lege. Potrivit liderilor sindicali, în Penitenciarul Deva gradul de ocupare a posturilor este de 68%, iar la nivel naţional acesta scade la 58%. Din acest motiv s/a ajuns în situația ca anumite posturi de pază să fie efectuate de către deținuți, spune președintele Sindicatului Vulturul, Nicolae Grosu.

 

 

 

La rândul său, liderul filiei Deva a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare, Lucian Feraru, a acuzat lipsa de dialog social şi a menţionat că în sistem rămân blocate sporuri care nu au mai fost majorate de 20 de ani.

 

 

 

Prezent la mitingul de protest, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Sistemul Penitenciar, Florin Şchiopu, a spus că seria protestelor va continua la Bucureşti, pe 22 februarie, cel mai probabil în faţa Ministerului Justiţiei, iar din 26 februarie la alte penitenciare din ţară.

Te-ar mai putea interesa