11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Florian Pitis

Purta ‘costum de blugi’. Am purtat şi eu. Purta părul lung. Am purtat şi eu, că în tinereţe aveam. Păr. Fuma ‘Carpaţi fără’. Din păcate am fumat şi eu, ‘de Timişoara’, ani de zile. Iubea enorm muzica. Evident, doar în privința asta ne asemănam.

L-am întâlnit pe Moţu Pittiş în vara lui 1978, în mod întâmplător, pe stradă, în faţa sălii de spectacole ‘Casandra’ din Bucureşti, unde fusesem să văd o repetiție a studenților de la IATC. Fumam, și mi-a cerut un foc. Era în costum de blugi și avea pe umăr o traistă musceleană autentică în care am remarcat prezența câtorva viniluri. Doi ani mai târziu îl priveam cu încântare jucând în piesa lui Stephen Poliakoff, ‘Cum se numeau cei patru Beatles?’, în original ‘City Sugar’, tradusă și pusă în scenă chiar de Moțu la sala de lângă Grădina Icoanei a Teatrului Bulandra.

L-am mai întâlnit o singură dată, abia 25 de ani mai târziu, în Centrul Vechi al Bucureştiului când un prieten comun ne-a făcut cunoștință. Nu am fost amici, deşi pentru mine ar fi fost nemaipomenit pentru că mi-a plăcut mult şi l-am admirat ca artist, iar ‘în persoană’ era un om tare fain!

Dacă şi vouă vă e dor de Florian Pittiş vă invit să-l ascultăm din nou împreună la radio Big FM. Ca în fiecare an, în 4 octombrie. Căutați-ne aici: Deva – 92.6FM / Hunedoara – 88.9 FM / online – bigfm.ro/live/ ❤

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa