11,000FaniÎmi place

Stadionul din Hunedoara își schimbă numele

Consiliul Local Hunedoara a decis recent schimbarea denumirii Complexului Sportiv „Michael Klein” în „Corvinul 1921 Hunedoara”. Hotărârea vine în urma solicitărilor din partea moștenitoarelor fostului fotbalist Michael Klein, care au obținut marca înregistrată pe numele acestuia. Acestea au notificat Primăria Hunedoara că nu au fost consultate la momentul redenumirii stadionului în 2011 și că nu și-au dat acordul pentru folosirea numelui.

Deși Primăria Hunedoara a încercat să negocieze o soluție pentru menținerea numelui, propunerea moștenitoarelor de a încheia un contract de licențiere, care ar fi presupus costuri financiare, nu a putut fi acceptată. Primarul Dan Bobouțanu a explicat că nu există un cadru legal pentru utilizarea fondurilor publice în vederea plății drepturilor de folosire a unei mărci înregistrate, la fel cum nu s-au folosit bani publici pentru recuperarea brandului „FC Corvinul 1921 Hunedoara”.

În acest context, atât stadionul actual, cât și viitoarea arenă care urmează să fie construită de Compania Națională de Investiții vor purta numele „Corvinul 1921 Hunedoara”. Primăria dorește să evite orice posibil conflict legal, respectând cerințele legale impuse de deținătorii mărcii „Michael Klein”.

În plus, moștenitoarele au cerut și plata a 8.000 de euro, sumă obținută la un eveniment caritabil din 2021, în cadrul căruia au fost oferite tricouri comemorative. Primăria a clarificat că evenimentul a fost de natură caritabilă și că nu există o bază legală pentru a onora această cerere.

Primarul Bobouțanu a subliniat că, în ciuda acestor provocări, comunitatea locală și autoritățile au păstrat vie amintirea lui Michael Klein de-a lungul anilor, organizând evenimente comemorative și ridicând monumente în onoarea sa. Chiar și fără utilizarea oficială a numelui său pentru stadion, moștenirea lui Michael Klein rămâne puternic legată de orașul Hunedoara și de suporterii echipei locale de fotbal.

Te-ar mai putea interesa